1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bornova’da 100’üncü yıl coşkusu

Bornova’da 100’üncü yıl coşkusu

featured

Bornova’da 100’üncü yıl coşkusu / Haberin Peşinde Urfa

Bornova’da İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla, 9 Eylül Şehitliği ve Belkahve’de iki ayrı tören düzenlendi.

Bornova’da İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla, 9 Eylül Şehitliği ve Belkahve’de iki ayrı tören düzenlendi.

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında; ilk tören Ege Üniversitesi Hastanesi önündeki 9 Eylül Şehitliği’nde yapıldı. Anıt’a Kaymakamlık, Garnizon ve Bornova Belediyesi çelenkleri konuldu.

Belkahve, Ata Anı Evi önünde düzenlenen ikinci törene; Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova 57’nci Topçu Tugayı Kurmay Başkanı Kıdemli Albay Yıldırım Pektaş ve bir önceki dönem İzmir Milletvekili Murat Koç ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunun ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu ve Saz Heyeti eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Başkan İduğ, Aysu Ailesi adına Yalvaç Aysu’ya ve marşı seslendiren Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Halil İbrahim Yüksel’e teşekkür plaketi verdi.

“Coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz”

Başkan İduğ, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güzel duyguları ve coşkuyu halkımızın tamamıyla birlikte yaşamak çok güzel ve anlamlı. Buna tüm törenlerde tanık oldum. Emin olun ki, 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılını hep birlikte kutlayacağız. ‘Ne mutlu Türküm diyene, yaşasın Cumhuriyet.'” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bornova’da 100’üncü yıl coşkusu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!