1. Haberler
  2. Gündem
  3. URFA VALİSİ AYHAN; “KARAKOLA YAPILAN SALDIRIDA 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 4 YARALIMIZ VAR

URFA VALİSİ AYHAN; “KARAKOLA YAPILAN SALDIRIDA 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 4 YARALIMIZ VAR

featured

Birecik ilçesine bağlı Suriye sınırında bulunan Çiçekalan Hudut Karakoluna sabah saatlerinde Suriye topraklarından terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda Piyade Uzman Çavuş U.C. şehit olurken, 4 askerimiz de yaralandı. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve Umke ekibi sevk edildi. Saldırıda yaralan 4 askerimiz Birecik devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopter ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada;

“Saldırı esnasında maalesef 1 askerimiz şehit düştü, 4 askerimiz yaralandı. Yaralı askerlerimizin ilk müdahalesi Birecik ilçemizde yapıldı, ardından helikopterlerle Eğitim Araştırma Hastanemize getirildi. Şu anda askerlerimizi ziyaret ettik, bilgiler aldık. 4 askerimizin sağlık durumu takip edilmekte. Sağlık durumları da şimdilik iyi. Maalesef 1 askerimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun.”

Ayhan, sınır hattındaki güvenlik güçlerinin saldırıya misliyle karşılık verdiğine işaret ederek, “Şu an taciz atışlarına cevap veriliyor. Birçok bedelin ödetildiğini söyleyebilirim. Şehidimizin işlemleri devam ediyor. Şehidimizi uğurlayacağız. Koordineli şekilde aksiyon alıp, yaralılarımız hastaneye sevk edildi, işlemleri titizlikle devam ediyor. Allah şifa versin.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
URFA VALİSİ AYHAN; “KARAKOLA YAPILAN SALDIRIDA 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 4 YARALIMIZ VAR
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!