1. Haberler
  2. Güncel
  3. İYİ Parti: “Az kaldı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir ülkede yaşayacağız”

İYİ Parti: “Az kaldı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir ülkede yaşayacağız”

featured

İYİ Parti: “Az kaldı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir ülkede yaşayacağız” / Haberin Peşinde Urfa

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı Düzce’de yaşanan kadın cinayetine ilişkin açıklama yaptı.

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı Düzce’de yaşanan kadın cinayetine ilişkin açıklama yaptı.

Partiden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ülkemizin kanayan yarası “kadın cinayetlerine” bugün Düzce ilimizde bir yenisi eklendi. Mevcut yasalarımız etkin uygulanmadığından, hukuk reformu adı altında sadece göz boyamaya yönelik düzenlemeler yapıldığından maalesef kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri azalmıyor, artarak devam ediyor.

Kadın-erkek fark etmeksizin hepimizi derinden üzen bu cinayetler taahhüt ettiğimiz üzere partimizin iktidarında çözüme kavuşacaktır.

Kadınların yaşam hakkının hele de en yakınları tarafından sonlandırılması asla kabul edilemez. Biz İYİ Parti olarak Sayın Genel Başkanımızın da her fırsatta dile getirdiği üzere; ev sahibi ve imzacısı olduğumuz uluslararası bir sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden imzalayacağız. Kadınların yaşam güvencesi olan 6284 Sayılı Kanun’un etkin uygulanmasını sağlayacağız. Kadın cinayetleri faili meçhul kalmayacak, her kadın cinayeti olayı etkin bir şekilde soruşturulacak. Faillere iyi hal indirimi gibi vicdanları yaralayan indirimler mahkemelerin takdirine bırakılmayacak.

Kadınlar bu ülkede yaşam tarzları, giydikleri kıyafetler ve erkeklerin onlara biçtiği rollere girmedikleri için öldürülmeyecekler. Az kaldı! Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir ülkede yaşayacağız. Cinayete kurban giden tüm kadınları rahmetle anarken acılı anne-babalarına ve çocuklarına başsağlığı diliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti: “Az kaldı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir ülkede yaşayacağız”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!