1. Haberler
  2. Dünya
  3. Çin’de ilk 4 ayda büyük sanayi işletmelerinin gelirleri yıllık yüzde 9,7 arttı

Çin’de ilk 4 ayda büyük sanayi işletmelerinin gelirleri yıllık yüzde 9,7 arttı

featured

Çin’de ilk 4 ayda büyük sanayi işletmelerinin gelirleri yıllık yüzde 9,7 arttı / Haberin Peşinde Urfa

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından bugün açıklanan verilere göre, nisan ayında sanayi işletmelerinin karları geriledi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından bugün açıklanan verilere göre, nisan ayında sanayi işletmelerinin karları geriledi. Açıklamada, kısa vadeli baskıya rağmen, sanayi işletmelerinin toparlanması için sağlam temel bulunduğuna dikkat çekildi.

Nisan ayında, sanayi işletmelerinin karları yıllık bazda yüzde 8,5 düştü. İmalat karı yüzde 22,4 azaldı. Ancak ilk dört ayda ülke genelinde yıllık cirosunu 20 milyon yuanın üstünde koruyan büyük sanayi işletmelerinin karları bir önceki yıla göre yüzde 3,5 arttı.

Halkın yaşam koşullarını güvence altına alma politikasının uygulanması, yeterli temel tüketim malları arzı ve istikrarlı piyasa talebi, temel tüketim malları endüstrilerinin karlarının büyümesine neden oldu. İlk dört ayda, içki ile çay ve gıda imalat sanayilerinin karları yıllık bazda sırasıyla yüzde 20,9 ve 10,8 arttı. Mobilya, tekstil giyimi, deri ve ayakkabı yapımı, tekstil, kültür ve eğitim gibi sektörlerde büyümeler kaydedildi.

Yangtze Nehri Deltası bölgesindeki salgın durumu iyi yönde gidiyor. İşletmelerin iş ve üretime yeniden başlaması istikrarlı bir şekilde yürütülüyor. Salgının sanayi işletmeleri üzerindeki etkisinin giderek azalması bekleniyor. Öte yandan Çin genelindeki salgın durumunun genel olarak istikrara kavuşturulması, işletmelerin üretimlerini yeniden başlatması, piyasa oyuncuları üzerindeki yükleri azaltmak için çeşitli politikaların etkilerinin serbest bırakılmasıyla birlikte sanayi işletmelerinin karlarının kademeli olarak iyileşmesi bekleniyor.
 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’de ilk 4 ayda büyük sanayi işletmelerinin gelirleri yıllık yüzde 9,7 arttı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!