1. Haberler
  2. Güncel
  3. ZAFER PARTİSİ URFA İL BAŞKAN VEKİLİ HALİL İNCİ’DEN AÇIKLAMALAR

ZAFER PARTİSİ URFA İL BAŞKAN VEKİLİ HALİL İNCİ’DEN AÇIKLAMALAR

Zafer Partisi Şanlıurfa İl Başkan Vekili Halil İNCİ Toplumsal Refahın Yeniden Tesisi için Açıklamalarda bulundu..

Yabancı döviz değer TL karşılığında değer kazandığında her şeye zam geldi. Asgari ücret arttı, yine her şeye zam geldi ama bir ekonomist çıkıp da; “arkadaş, personel gideri toplam maliyetin yüzde kaçına tekabül eder?” diye sormadı.

Asgari ücretle veya diğer maaşla çalışan insanımızın alım gücü yok oluyor. Toplumsal refah kalmadı. Zengin ile dar gelirli arasındaki makas iyice açıldı. Odaklanmamız gereken konu burası aslında. Toplumsal refahı yeniden tesis etmemiz lazım. Bu tarz durumlarda uygulanması gereken politikaları Şöyle Sıralayabilirim

  1. Temel ihtiyaç maddelerinde tavan fiyat uygulamasına gidilecek
  2. Temel ihtiyaç maddelerine ihracat kotası uygulanacak
  3. Çalışan maaşları üzerinden alınan vergide indirim yapılıp, verginin tamamı işverenden alındıktan sonra, indirim oranı kadar olan kısım, çalışanın IBAN’ına devlet tarafından yatırılacak
  4. AGİ’de yeni düzenleme yapılacak. Verilen AGİ ücretleri kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Eskiden uğraşır tek tek fişleri yazardı çalışan ama aldığı para büyük bir çoğunluğuyla gerçeği yansıtırdı.
  5. İhracatçı için ucuz krediye ulaşım kolaylaştırılacak ama denetleme çok ciddi yapılacak.
  6. Tarım ve hayvancılıkla ilgili destek paketleri hazırlanacak ve o destek paketlerinden, gerçekten tarım ve hayvancılıkla uğraşanın faydalanması sağlanacak. Nasıl mı? En az 10 yıldır tarım ve/veya hayvancılıkla iştigal ettiğinin belgelenmesi mesela
  7. İşsizliğin yoğun olduğu bölgelere, devlet tarafından üretim tesisleri kurulacak. Salça, peynir, kumaş vb. gibi her daim satışı kolay ürünlerin üretildiği tesisler gibi yani.
  8. Küçük esnafa destek verilecek. Mahalle bakkalı, kasabı, fırını, kırtasiyesi gibi, mahalle ekonomisine katkısı olan esnafın kiraladığı iş yerlerinden stopaj alınmayacak ve kira yardımı yapılacak.
  9. Karşılık esasına göre, ülkemiz vatandaşına yabancı ülkelerce uygulanan ne varsa, aynı şekilde ülkemize ziyarete gelecek olan yabancı ülke vatandaşlarına uygulanacak.
  10. Tüm vergi levhası sahibi müteşebbisler; şahıs firmaları ayda 50 TL, limited şirketler ayda 200 TL ve anonim şirketler ayda 500 TL olmak üzere, oluşturulacak dar gelirli aileler fonuna destek olacaklar. Bu fonun idaresi devlet tarafından yapılacak ama bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetlenecek
  11. Geçmiş 20 yıl içerisinde yapılmış olan tüm ihaleler tekrar gözden geçirilecek. Usulsüzlük tespiti halinde, ihaleye imza atan taraflara hapis ve para cezaları uygulanacak
  12. Her akşam mutlaka tasarruf içerikli kamu spotları yayınlanacak. Parayı kazanmaya başlayanın, geçmiş kötü günleri unutmaması ve doğru yerlere yatırım yapması için hep hatırlatma yapılacak.

Kaynak ne diye soracak olursanız; dürüstlük, şeffaflık, devletçilik ve liyakat cevabımın yeterli olacağını düşünüyorum. Bunların yapılması durumunda, ülkemizde toplumsal refahı artar ve dar gelirli insan kalmaz.

ZAFER PARTİSİ URFA İL BAŞKAN VEKİLİ HALİL İNCİ’DEN AÇIKLAMALAR yazısı ilk önce Cnn Urfa Haber üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ZAFER PARTİSİ URFA İL BAŞKAN VEKİLİ HALİL İNCİ’DEN AÇIKLAMALAR
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!