1. Haberler
  2. Din
  3. Regaip Kandili yarın idrak edilecek

Regaip Kandili yarın idrak edilecek

featured

Regaip Kandili yarın idrak edilecek / Haberin Peşinde Urfa

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bahattin Akbaş, “Bu gece ibadetler için kendimize zaman ayıralım, bizi asıl mutluluğa eriştirecek olan Allah’ı zikretmek, hatırdan ve gönülden çıkarmamaktır” dedi.

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol “üç ayların” habercisi kabul edilen Regaip Kandili, yarın idrak edilecek.

İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, “rahmet ve bereket gecesi” olarak kabul ediliyor.

Sözlükte “kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamına gelene regaip, hadis ve fıkıh literatüründe ise “bol sevap, mükafat, faziletli amel” anlamlarında kullanılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bahattin Akbaş, Regaip Gecesi’nin rağbet ve isteklerin yalnızca Allah’a yönelik olması gerektiğini hatırlattığını söyledi.

Müslümanın, arzu, tutku ve heveslerinin esiri olmamasının önemine değinen Akbaş, “Bizler, nefislerimize hakim olmayı öğrenmeliyiz, Rabbimize yönelmeliyiz” dedi.

Regaip Gecesi’nde namaz kılma, dua etme devamında ise cuma günü oruç tutma tavsiyesinde bulunan Akbaş, “Bu gece ibadetler için kendimize zaman ayıralım. Bizi asıl mutluluğa eriştirecek olan Allah’ı zikretmek, hatırdan ve gönülden çıkarmamaktır” ifadelerini kullandı.

Müslümanların kalplerini her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındırması gerektiğini vurgulayan Akbaş, Regaip Gecesi’nde akrabaları aramanın ve komşularla hediyeleşmenin çok önemli olduğunu kaydetti.

FAZİLETLİ EZBERLENECEK SURELER

Fatiha Suresi
Nebe Suresi
Ayetel Kürsi
Kehf Suresi
Felak Suresi
Nas Suresi
İnşirah Suresi
İhlas Suresi
Fetih Suresi
Yasin Suresi
Nazar Duası
Salavat Duası
Amenerrasulü
La yestevi

Regaip Kandili,Bahattin Akbaş

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Regaip Kandili yarın idrak edilecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!