1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TSMC ve MediaTek, 10 bin kişiyi işe alacak

TSMC ve MediaTek, 10 bin kişiyi işe alacak

featured

TSMC ve MediaTek, 10 bin kişiyi işe alacak / Haberin Peşinde Urfa

Tayvan’ın ve dünyanın en büyük yonga şirketlerinden TSMC ve MediaTek, 2022 yılında 10 bin kişiyi işe alacaklarını açıkladı.

2021’in başında otomotivde patlak veren ve ardından diğer sektörlere sıçrayan küresel çip tedarik sorunları, yeni yılda da devam ediyor.

Tayvan’ın ve dünyanın en büyük yonga şirketlerinden TSMC ve MediaTek gibi şirketler ise, 2022’de çip krizini çözmek için iş gücünü artıracak ve daha çok yatırım yapacak.

Örneğin Intel, Samsung, TSMC ve MediaTek gibi şirketler, toplamda 50 milyar dolara varan yatırımlarla yeni fabrikalar hayata geçirecek.

10 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK

Daha önce yeni tesisler kurmak ve mevcut tesisleri büyütmek için 100 milyar dolar harcayacağını duyuran TSMC, bu yıl 8 bin kişiyi işe alacak. MediaTek ise bu yıl 2 bin kişi daha işe almayı planlıyor.

MediaTek, artan talebe yetişebilmek adına iş gücünü artırma ihtiyacı duyuyor. Şirket, Nisan 2021 tarihinde 17 bin 300 olan global iş gücü sayısını Aralık 2021 tarihinde 19 bin 300’e çıkarmıştı.

üretim, çip, TEKNOLOJİ Haberleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TSMC ve MediaTek, 10 bin kişiyi işe alacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!