1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Evimize corona virüsünü sokmamak için nelere dikkat etmeliyiz?

Evimize corona virüsünü sokmamak için nelere dikkat etmeliyiz?

featured

1 Corona virüsü nedeniyle sokaklar, toplu taşıma araçları ve alanları ile iş yerlerinde ciddi tedbirler alınırken, önlemlerin buralarla sınırlı kalmaması çok önemli. Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, zorunlu ev istirahatiyle birlikte en fazla bul…

1 Corona virüsü nedeniyle sokaklar, toplu taşıma araçları ve alanları ile iş yerlerinde ciddi tedbirler alınırken, önlemlerin buralarla sınırlı kalmaması çok önemli. Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, zorunlu ev istirahatiyle birlikte en fazla bulaş kaynağının artık evler olduğu uyarısında bulundu, adım adım ev dezenfeksiyonunu anlattı.

2 Dışarıdan geliniyorsa içeri girer girmez ayakkabılar çıkarılmalı, çok hızlı bir şekilde kıyafetler değiştirilmeli. Bir kıyafeti artık 2-3 kez değil sadece bir kez giymeliyiz. Günlük değiştirdiğimiz giysilerimizi derhal yıkamaya koymalıyız. Özellikle pamuklu çamaşırları çok yüksek ısılarda, örneğin beyazları 90 derecede yıkamalıyız. Çamaşırlardan uygun olanların yıkama öncesi çamaşır suyunda bekletilmesi ön dezenfeksiyon bakımından gereklidir.

3 Eve girmeden önce toplu taşıma aracı kullandıysak, kalabalık bir ortamda bulunduysak, çıkardığımız giysileri çamaşır suyunda bekletelim. Çamaşır suyu ve yüksek ısıda yıkama mümkün değilse, yıkama ve kurutma işleminden sonra muhakkak ütüleyelim. Yoğun buharlı ütüleme işleminin ardından ise giysileri hemen katlayıp yerine koymayalım, en az 10 dakika da bunlardan arınmasını bekleyelim.

4 Günlük havalandırma işlemini atlamayalım. Küçük çocukların, hasta çocukların ve bebeklerin odalarını ekstra havalandıralım.

5 Bire iki oranında karıştıracağımız lavanta yağı ile palmasora yağını evin her köşesine sıkalım. Bu karışım virüsleri öldürmede çok etkili.

6 Yanı sıra yüzey temizliğini günlük yapalım; temizlikte kokusu az, alkolü yüksek kolonya kullanalım. Yattığımız yatak da bulaşma açısından riskli. Örneğin geceleri terliyoruz. O terli yastığa virüs bulaşabiliyor; günlük değiştirelim.

7 Ayrıca herkesin el havlusu ayrı olmalı, üç günde değişmeli. Mümkünse havluları kaynatalım. Dışarıda kullandığımız eldiven ve maskeleri eve girmeden ucundan tutup çöpe atalım. Ve meyve ve sebzeleri çok iyi dezenfekte ettikten sonra tüketelim.

sözcü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evimize corona virüsünü sokmamak için nelere dikkat etmeliyiz?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!