Amerikalı şarkıcı Jennifer Grout, Kuran’dan okuduğu Bakara Suresi’nin 255. Ayeti olan “Âyete’l-kürsî” videosunu sosyal medyadan paylaştı. Arap ve İslam dünyasında büyük beğeni toplayan video, sosyal medyada viral hale geldi.
Amerikalı şarkıcı Jennifer Grout, 2013’te Lübnan’da katıldığı “Turbs Got Talent” adlı yetenek şovu seçimlerinde okuduğu parçayla Arap dünyasında büyük beğeni toplayıp, üne kavuştu.
Hiç Arapça konuşmamasına rağmen, Arap klasiklerinin neredeyse mükemmel yorumlarını yaptı ve Araplar Got Talent’in tarihinde Arap olmayan ilk finalist oldu.
29 yaşındaki Amerikalı şarkıcı Jennifer Grout, Arapça bilmese de, nadir bir yeteneğe sahip: Arapça geleneksel şarkılar da dahil olmak üzere Arapça şarkıları çok akıcı, yumuşak ve güzel bir şekilde söyleyebiliyor.
Birkaç yıl boyunca müziğe ara veren Grout, kısa bir süre önce bu kez Kuran’dan okuduğu ‘Ayet’le geri döndü.
Amerikalı şarkıcı Jennifer Grout, Kuran’dan okuduğu Bakara Suresi’nin 255. Ayeti olan “Âyete’l-kürsî” videosunu sosyal medyadan paylaştı.
Arap ve İslam dünyasında büyük beğeni toplayan video, sosyal medyada viral hale geldi.
Aldığı olumlu tepkiler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Grout, “Bu kadar popüler olacağıma dair hiçbir fikrim yoktu. Dünyanın her yerinden ‘meşhur oldun, çok güzel okuyorsun’ diye mesajlar alıyorum. Hâlâ taklit aşamasındayım. Alıntıların hepsi, okuma tekniklerine çok hayran olduğum Muhammed Sıddık El-Minshawi tarzında.”
Amerikalı şarkıcı Jennifer Grout, “Kur’an’ı keşfetmek ya da dinlemek isteyen herkes için Kuran’ın erişilebilir” olduğunu göstermek istedim” dedi.
“Kur’an-ı Kerim okunuşu kendi başına bir sanattır ” diyen Jennifer Grout, Arap müzik öğretmeninin Kur’an okunuşlarını dinlemesini önerdiğini ve birçok Arap müzik ikonunun Kur’an’ı okumaya başladığını belirtti.
Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Amerikanın Boston şehrinde dünyaya gelen Grout, Arap müziğine ilk kez 2010 yılında Kanada’daki üniversiteye devam ederken ilgi gösterdi. En çok dinlediği Arap müziği sanatçıların başında Lübnanlı müzik efsanesi Fairuz geliyordu. Arap köklerine sahip olmamasına rağmen, Grout Arapça müziğinde uzmanlaştı. Grout, Montreal çevresindeki Suriye kafelerinde sahne almaya başladı ve mezun olduktan sonra tatil için gittiği Fas’ta hayatı büyük ölçüde değişti.
Fas halkının nezaket ve misafirperverliğinden etkilenen Amerikalı sanatçı Grout, Faslı bir adamla evlenerek İslamiyet’i seçti.
Jerrifed Grout, Facebook’ta yaptığı bir paylaşımında şöyle dedi: “Âyete’l-kürsî’yi okuduğumdan sonra merak eden herkes için, evet, ben Müslümanım; 2013’te Fas’ta İslam’ı kabul ettim. Kısa bir süre önce 5 vakit namaz kılmaya başladım. Ayrıca bu yıl Ramazan ayında oruç tutmayı planlıyorum ve Ramazan’ı dört gözle bekliyorum. Zekat pratiği yapmak için daha cömert olmaya çalışıyorum. Dini eksiklerimi tamamlamayı ve kendimi eğitmeye çalışıyorum. Kur’an’ın anlamı, İslam’ın tarihi hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışıyorum … Camilerden okunan ezan iç huzurumu ve sevincimi artırdı. Şimdi kızıma da aynı duyguları yaşatmak için çalışıyorum.”
Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda olumlu eleştiriler kadar bazı olumsuz eleştiriler de aldığını belirten bayan Grout, “Benim şarkı söylemem ve başı açık Kuran’dan ayet okumam İslam’ın ilkelerine aykırı olduğunu söyleyenler oldu. Olumlu yorumlardan daha çok olumsuz yorumlar beni etkilemedi desem yalan olur. Ama yine de eleştirelere önyargıdan uzak, saygıyla karşılıyorum.” dedi.
Bayan Grout bugün, Berberi müzisyen eşi ve kızıyla Fas’ın Marakeş şehrinde huzurlu bir yaşam sürdürüyor.