1. Haberler
  2. Eğitim
  3. ŞANLIURFA’DA 3D YAZICILARLA ‘MASKE’ ÜRETİLİYOR

ŞANLIURFA’DA 3D YAZICILARLA ‘MASKE’ ÜRETİLİYOR

featured

Urfa STEM ve Bilim Merkezi, koronavirüs sebebiyle karantinaya alınan veya tedavi sürecine giren kişilere müdahale eden sağlıkçılar için maske üretimine başladı.

Türkiye genelinde 3D baskı merkezlerinin birleşerek bir kampanyaya girmesi ve sağlıkçıları koronavirüs tehdidine karşı koruyan maske basımına Şanlıurfa’daki Urfa STEM ve Bilim Merkezi de duyarsız kalmadı. Merkez, koronavirüs sebebiyle karantinaya alınan veya tedavi sürecine giren kişilere müdahale eden sağlıkçılar için maske üretimine başladı.

Urfa STEM ve Bilim Merkezi Koordinatörü Halil İbrahim Çetin, konuyla ilgili açıklamasında, “Ülkemizin ve tüm dünyanın koronavirüse karşı almış oldukları önlemler çerçevesinde hastanelerimizde çalışan sağlıkçı arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Kurumumuz bünyesinde yer alan 3D yazıcılarımızın tamamı aktif durumda olup gece gündüz maske üretimi yapılmaktadır. Sağlık kuruluşlarımızın başvurması halinde siparişlerini yetiştirmeye çalışacağız. Ayrıca okullarımızdan ve diğer kurumlardan da birçok destek gelmekte, 3D yazıcılarını göndererek veya filament, asetat gibi destekler sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu virüsü el birliğiyle ortadan kaldıracağız” dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Urfa STEM ve Bilim Merkezinde bulunan 3D yazıcılarla, koruyucu yüz maskesi üretme işleminin daha seri hale getirilmesi için araştırmalar sürüyor. Bir maskenin yapım aşaması 1 saat sürerken, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Koordinatörü Veysel Öncül, üretimin, ihtiyacı karşılayana kadar devam ettirileceğini dile getirdi. Öncül, Şanlıurfa’da yer alan 3D yazıcısı bulunan vatandaşların maske üretimi noktasında destek vermelerini de istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ŞANLIURFA’DA 3D YAZICILARLA ‘MASKE’ ÜRETİLİYOR
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!