Güneşe bağlı cilt lekelerinden korunmak için güneş kremi kullanmanın dışında da bazı konulara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte krem dışındaki uygulamalar!
Güneşten aldığımız D vitamini vücudumuzun en büyük ihtiyaçlarından biri. Güneşin faydalarından yararlanırken lekelere karşı dikkati elden bırakmamamız gerekiyor. Korunmasız olarak güneşte fazla kalmak cildimizin nem dengesini bozarak kurumasına neden oluyor, bu da cildimizde lekelenmeleri meydana getiriyor. Ancak sadece güneş kremi kullanmak yetmiyor. Güneş kremini nasıl sürdüğünüz de önemli. Güneşin zararlı etkilerinden korunmanın yollarını gelin birlikte inceleyelim.
Güneş kremi kullanmadan önce güneş ışınlarına maruz kalmayın
Güneş ışınları, cildimizde hiç istemediğimiz görüntülerin oluşmasına neden olabiliyor. Cildimizde ve vücudumuzun güneşe maruz kalan bölgelerinde, koyu kahverengi oluşan güneş lekeleri, bu dönemde hayatımızın kâbusu olabiliyor.
Özellikle açık tenlilerin güneş ışınlarından korunmak için çok daha dikkatli olması gerekiyor. Dışarı çıkarken mutlaka yüksek faktörlü güneş kremi sürülmeli ve bu işlem her 20 dakikada bir tekrarlanmalıdır.
Dekolte bölgesini ve ellerinizi de güneşten korumalısınız!
Güneş lekeleri sadece yüz bölgesinde oluşmaz. Dekolte bölgesi, el ve kollarda da leke oluşumu görülebilir. Tüm vücudu güneşin zararlı etkilerinden korumak için şemsiye kullanılabilir. Ancak güneş lekeleriyle savaşmak için renk açıcı kremlerin ve renk düzenleyicilerin kullanılmamasını tavsiye ediyorum.
Güneş lekelerinden korunmak için yöntemler
- Cildinize parfüm içeren ürün sürüp güneşe çıkmayın.
- Güneşe çıkmadan yarım saat önce güneş kremi sürün. Kreminizi 20 dakikada bir yenileyin.
- Islak ten üzerine güneş kremi sürmeyin. Cildinizi kurulamayı ihmal etmeyin.
- Özellikle açık tene sahip olanlar mutlaka şapka ve güneş gözlüğü kullanmalılar.
- Araba kullanırken bile güneş lekeleri oluşabilir. Özellikle el bölgesine güneş kremi sürerek önleminizi alın.
- Kış aylarında daha çok C vitamini ve antioksidanlar depolayarak yaza hazırlanın.
Güneş lekelerine kalıcı olarak son vermek mümkün!
Cilt lekesi tedavisi öncesinde, lekenin derin mi yoksa yüzeysel mi olduğu tespit edilmelidir. Leke tedavisinde genellikle kombine tedaviler daha iyi sonuçlar verir.
Ciltte güneşin etkisiyle oluşan lekelere karşı, cilt altına yapılan nem aşıları ve PRP’ler ile cilt bariyerini güçlendirebiliyor, dermapen ve lazer uygulamalarıyla da kalıcı iyileştirme sağlayabiliyoruz.
Cilt lekelerine karşı gerçekleştirilen klinik uygulamaların kesinlikle kış aylarında yapılması gerekiyor. Bazı derin lekeler ve pigment hasarları, tedavilerinden sonra özellikle yaz aylarında tekrar kendini gösterebilir. Bu tür lekeleri önlemek için güneşten korunmak çok önemli.
Cildinizin kalitesini artırmak, bariyerini güçlendirmek, nemini artırmak hatta güneş lekelerinizden ve çillerinizden tamamen kurtulmak için kök hücre tedavisi tek seferlik ve kesin çözümdür. Özellikle ultraviyole A ve ultraviyole B içerikli olan, yüksek koruma faktörüne sahip kremler kullanmak gerek. Aynı zamanda cilt altı tabakasını besleyici, kolajen ve elastin doku artışını destekleyen ürünler kullanılarak cilt dokusu daha da canlı hale getirilebilir.
“Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”
Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal medya hesapları
Facebook: drevrimuckunkaya
Instagram: @druckunkaya
YouTube: druckunkaya
güneş lekesi,güneş lekesinden korunmak,cilt lekeleri,cilt lekesi tedavisi,cilt lekelerini önleme yolları,güneş lekelerinden korunma yolları,leke tedavisi,devamı…,leke önleyici yöntemler
pudra