1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 2021 YKS (TYT-AYT-YDT) soruları, ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

2021 YKS (TYT-AYT-YDT) soruları, ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

featured

2021 YKS (TYT-AYT-YDT) soruları, ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? / Haberin Peşinde Urfa

ÖSYM’nin resmi web sitesinde 26-27 Haziran’da yapılan 2021 YKS (TYT-AYT-YDT) soruları, ne zaman açıklanacak? Geçen sene baz alındığında hangi tarihte ÖSYM açıklama yaptı?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yükseköğretim Kurumları Sınavlarını sona erdirdi. Üniversiteye girmek isteyen adaylar, 26 Haziran ve 27 Haziran’da sınava girdi. Adaylar soruların ve cevapların ne zaman yayınlanacağına dair bilgi öğrenmek isterken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav takviminde soruların ne zaman yayınlanacağına dair resmi bir açıklaması yok. 2020 sınavına bakıldığında kurum, soruları ve cevapları tüm sınavlar sona erdikten sonra son sınav günü yayınladı.

2021 YKS sonuçları, ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’nin “sonuç” sayfasında 2021 YKS sonuçları, 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. ÖSYM sınav takviminde yayınlanan bilgilere göre, hangi saatte açıklanacağı kurum tarafından açıklanmadı!

2021 üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

4 Ağustos 2021 tarihinde sonuçlar açıklandıktan bir hafta sonra, ÖSYM “üniversite tercih kılavuzu”nu resmi web sitesinde yayımlayacak.

Süreç nasıl başladı?

YKS başvuruları, 4 Şubat 2021 tarihinde başladı, 2 Mart 2021 tarihinde sona erdi. Üniversiteye girmek isteyen adaylar sınav ücreti olarak (her biri) 90 TL ücret ödedi. Sınavlar 26 Haziran ve 27 Haziran’da gerçekleşti. TYT’nin sınavı 26 Haziran’da yapılırken, AYT ve YDT sınavları 27 Haziran’da gerçekleşti.

Temel Yeterlilik Testinde kaç soru soruldu?

Testte toplam 4 bölüm bulunmaktadır. Türkçe testinde 40 soru, Sosyal Bilimler Testinde Tarih 5 soru, Coğrafya 5 soru, Felsefe 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) 5 soru soruldu. Temel Matematik testinde 40 soru soruldu. Fen Bilimleri testinde, Fizik 7 soru, Kimya 7 soru, Biyolojiden 6 soru soruldu.

Alan Yeterlilik Testinde kaç soru soruldu?

Testte toplam 4 bölüm bulunmaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1 Testinde Türk Dili ve Edebiyatı 24 soru, Tarih-1 10 soru, Coğrafya-1 6 soru soruldu. Sosyal Bilimler-2 Testinde, Tarih-2 11 soru, Coğrafya-2 11 soru, Felsefe Grubu (Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık) 12 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

(veya ilave Felsefe Grubu soruları) 6 soru soruldu. Matematik testinde 40 soru soruldu. Fen Bilimleri testinde, Fizik 14 soru, Kimya 13 soru, Biyolojiden 13 soru soruldu.

Yabancı Dil Testinde kaç soru soruldu?

Yabancı Dil Testinde toplam 80 soru soruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2021 YKS (TYT-AYT-YDT) soruları, ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!