1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 30 TL’den aşağısını kabul etmiyorlar

30 TL’den aşağısını kabul etmiyorlar

featured

30 TL’den aşağısını kabul etmiyorlar / Haberin Peşinde Urfa

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan fındık için TBMM’de AKP’li Milletvekilleri toplantı yaparken, bahçelerde de rekolte hesaplama işlemleri devam ediyor. Üretici ise bu yıl fındık fiyatının 30 liranın üstünde bekliyor.

Çiftçiler fındık bahçelerinde bakım ve gübreleme işlemleri tamamlayarak açıklanacak olan fındık fiyatını beklemeye başladı. Bu yılda hasattan önce fiyat açıklanmasını bekleyen üreticilerin beklentisi 30 liranın üstünde bir rakam.

ZAMLAR ÜRETİCİYİ ZORA SOKTU

Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, son dönemde yapılan zamlara dikkat çekerek, “Son bir yıldır kullandığımız gübreye, ilaca ve diğer ürünlere gelen zamlar üreticiyi bir hayli zorladı. Bu nedenle fındık fiyatının üreticimizi memnun edecek ve emeğinin, alın terinin karşılığını alacak fiyat olmasını istiyoruz. O nedenle de TMO alım fiyatının 30 TL ve üzeri olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

30 TL’NİN ALTI, MASRAFLARI ÇIKARMAZ

Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ise, “Fındık üreticisinin emeğine ve uğraşına bakılması lazım. Masraflar göz önünde bulundurulmalı ve enflasyon artışını gözeterek fiyat verilmeli. Bu fiyatta 30-35 TL arasında olması gerekiyor. 30 TL’den aşağı kesinlikle olmamalı. Bu rakam üreticiyi tatmin etmez, masrafı çıkarmaz” diye konuştu.

REKOLTE HESAPLAMALARI DEVAM EDİYOR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
30 TL’den aşağısını kabul etmiyorlar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!