1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TPAO’dan doğal gaz keşfi açıklaması

TPAO’dan doğal gaz keşfi açıklaması

featured

TPAO’dan doğal gaz keşfi açıklaması / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Fatih sondaj gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı” duyurusuyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasıyla ilgili bir duyuru yapan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) şunları belirtti:

* Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından, Kuzey Sakarya Sahası’nda Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi.

* Böylece Karadeniz’de, daha önce Sakarya Sahası’nda keşfedilen 405 milyar metreküp rezerve, 135 milyar metreküp daha eklenerek, toplam rezerv 540 milyar metreküpe ulaşmış oldu.

* 1938 metre su derinliğinde ve 3850 metre son derinlikte sondajı gerçekleştirilen Amasra-1 kuyusundaki bu yeni keşif de Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi’ne dahil edilecek.

* Proje kapsamında, deniz tabanında doğal gaz üretim sistemleri, Filyos Endüstri Bölgesi’nde bir doğal gaz işleme tesisi ve her iki üniteyi birbirine bağlayacak boru hatları inşa edilecek.

* Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi’nin 2023’te tamamlanması öngörülen ilk fazında günde 10 milyon metreküp doğal gaz karadaki doğal gaz işleme tesisine ulaştırılacak. İleriki yıllarda proje kapasitesinin günde 40 milyon metreküpe çıkarılması planlanıyor.

* Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında, derin deniz arama, sondaj ve üretim operasyonları alanındaki faaliyetlere ilişkin olarak, Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin; “Arama faaliyetlerimiz çerçevesinde ileri teknoloji matematiksel modelleme yöntemleri kullanarak sismik veri toplama çalışmaları yürütüyoruz. Bu doğrultuda keşfettiğimiz kaynaklarımızı daha doğru tanımlıyor, yeni keşifler için daha hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

* TPAO, kara alanlarındaki yoğun operasyonlarının yanı sıra, milli ve yerli imkanlarla derin deniz aramacılık faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor.

AKP,Cumhurbaşkanı,Ekonomi,Recep Tayyip Erdoğan,Sakarya,Teknoloji,Türkiye

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TPAO’dan doğal gaz keşfi açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!