1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Restoranlar şalteri indirdi elektrik tüketimi dibi gördü

Restoranlar şalteri indirdi elektrik tüketimi dibi gördü

featured

Restoranlar şalteri indirdi elektrik tüketimi dibi gördü / Haberin Peşinde Urfa

Pandemi nedeniyle lokanta ve kafe gibi işletmeler kapanınca, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki ticarethanelerde elektrik tüketimi yüzde 13.2 azaldı.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 5 milyonu aşkın aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) 2020 yılı tüketim verilerini açıkladı. Bu bölgede pandeminin de etkisi ile 2020’de genel elektrik tüketimi yüzde 3.7 düşerken, meskenlerde tüketim yüzde 7.2 arttı. Abone grupları içinde en fazla tüketim düşüşü ise yüzde 13.2 ile ticarethanelerde görüldü. Sanayi abone gruplarında ise tüketim 2020 yılında yüzde 2.7 arttı. Karantina koşulları ile evden eğitim ve çalışmaya geçilmesiyle de birlikte hanelerde tüketim artarken, özellikle hizmet sektörünün yoğun olduğu ilçelerde elektrik tüketimi ciddi oranda azaldı.

ÇALIŞMALAR GECELERİ YAPILDI

Tüketimin yüzde 10’u tek bir ilçeden

BEDAŞ’ın verilerine göre, Avrupa Yakası’nda 484 bini aşkın abonesi ile ilk sırada yer alan Esenyurt, tüketimde de yine birinci oldu. 2020 yılında Esenyurt’ta toplam elektrik tüketimi 2 milyar 503 kilovatsaat (kWh) seviyesinde gerçekleşirken, Avrupa Yakası’ndaki elektrik tüketiminin yüzde 10’u bu bölgeden geldi. Yıl içinde en düşük tüketim de Çatalca, Esenler ve Güngören’de yaşandı.

Avrupa,Avrupa Yakası,Beşiktaş,Esenyurt,istanbul,Sanayi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Restoranlar şalteri indirdi elektrik tüketimi dibi gördü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!