1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aydın: Riskler arttı ama yöneteceğiz

Aydın: Riskler arttı ama yöneteceğiz

featured

Aydın: Riskler arttı ama yöneteceğiz / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın bankaların yurt dışından kaynak sağlama ile ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ancak risklerin arttığını belirterek, bu riskleri yöneteceklerini belirtti.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankaların yurt dışından kaynak sağlama ile ilgili bir sıkıntısı olmadığını belirterek; sektörde risklerin arttığını ancak bunları yöneteceklerini söyledi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Aydın, “Aktif pasif para cinsi açısından uyumsuzluğumuz var, TL tasarrufa ihtiyacımız var… Kendi ulusal para cinsimizden tasarrufları artıracak bir yolu mutlaka bulmamız lazım” dedi.

Aydın, bankacılık sektörünün 2010’da 100 milyar dolar olan öz kaynaklarının dolar cinsinden karşılığının bugün ise 80 milyar dolar olduğunu belirterek, “Bu ortamda sadece bizim güçlü olmamız yetmiyor. Firmaların da dayanıklı olması gerekiyor. Özkaynakla iş yapmayı teşvik etmemiz lazım” diye konuştu. (Reuters)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aydın: Riskler arttı ama yöneteceğiz
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!