1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Samsun’da hastaneler lebaleb doldu: Ek servisler açılıyor

Samsun’da hastaneler lebaleb doldu: Ek servisler açılıyor

featured

Samsun’da hastaneler lebaleb doldu: Ek servisler açılıyor / Haberin Peşinde Urfa

Yüz bin kişiye düşen vaka oranı 508,97 ile ilk sırada yer alan Samsu’da, corona virüs artışının önüne alınan tedbirler de geçemedi. Kent için radikal kararların alınmasını bir çok kez dile getiren Tabipler Odası Başkanı Dr. Funda Furtan, İngiliz mutantından sonra Afrika mutantının da görüldüğünü, hastanelerin yoğun bakımlarının dolduğunu ve ek servisler açılmaya başlandığını söyledi. Furtun, kentin sürü bağışıklığına bırakıldığını ileri sürdü.

En riskli iller arasında ilk sırada bulunan Samsun’da alınan tedbirler ve yapılan denetimlere rağmen corona virüs vaka sayıları hızla artıyor. Bakanlığın açıkladığı oranlara göre kentte günlük bin vaka olduğunu kaydeden Tabipler Odası Samsun Şube Başkanı Funda Furtun, “Hastanelerde de doluluk oranlarımız artmaya başladı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ek servislerin açıldı. Sadece Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde servis sayısı 8 oldu. Yatan hasta sayısı 200, yoğum bakım hasta hastası 100 civarında. Yoğunluk giderek artıyor. Bu artışla sağlık sistemi tıkanabilir” dedi.

İNGİLTERE’DEN SONRA AFRİKA MUTANTI DA GÖRÜLDÜ

Vaka sayının pik yapmasında kentte görülen İngiliz varyantı virüsün etkili olduğunu belirten Furtun, “Samsun’da test sayısı oldukça fazla. Birçok laboratuvar ilçelere de kuruldu. 6 bin, 7 bin civarında test yapılıyor. Samsun’daki mutant virüs çalışmaları tek bir kitle yapılıyor. Tek seferde de mutantı saptayabiliyorlar. Dolayısıyla saptama oranımız da fazla. Yüzde 90’ının üzerinde artık. İngiliz mutantı virüsün haricinde 20’ye yakın kişide Afrika varyantı virüste görüldü” diye konuştu.

ŞEHİR SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINA BIRAKILDI

Özellikle okullarda yüz yüze eğitimin ve sınavların başlamasıyla birlikte vakaların arttığını dile getiren Funda Furtun, İngiliz varyantı virüsün gençler ve çocuklarda etkili olduğunu belirterek, “Okulların açık olması ciddi sıkıntılar doğurmaya başladı. Sınavlar ve yüz yüze eğitim sırasında çok ciddi vaka artılı oldu. Bazı yerlerde okullar bazı yerlerde sınıflar karantinaya alındı. Ayrıca, kentte temaslıları saklama gibi bir durum var. Hasta olan kişiler temas ettikleri kişileri gizliyorlar. Karantinada olması gereken kişiler çarşıda pazarda yakalanıyor. Samsun halkında, Türkiye’de birinci olmamıza rağmen bir duyarlılık var diyemiyorum. Buna karşın da etkili ve radikal tedbirler de alınmıyor. O zaman sürü bağışıklığına bırakıldık denebilir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsun’da hastaneler lebaleb doldu: Ek servisler açılıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!