1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. O erimiş bir hamburger peyniri değil!

O erimiş bir hamburger peyniri değil!

featured

O erimiş bir hamburger peyniri değil! / Haberin Peşinde Urfa

Çok nadir olarak görülen sarı renkli kaplumbağaya Hint Flep Kabuğu deniliyor. Bir mutasyon sonucunda bu renge dönüşen hayvan, Hindistan’da köylüler tarafından bir gölette bulundu 

Hindistan’ın batı Bengal bölgesinde bir köy havuzunda parlak sarı renkli bir kaplumbağa bulundu. Nadir bulunan bu hayvan, renginin farklı olmasından dolayı çok ilgi çekiyor ve erimiş bir hamburger peynirine benzetiliyor.

Hint Kanatlı ya da Hint Flep Kabuğu adı verilen bu kaplumbağa nadir görülen bir tür olarak kayıtlardaki yerini almış durumda.

Normalde yeşil olan Hint Kanatlı Kabuk kaplumbağası tipik olarak Güney Asya’da bulunuyor ve ortalama 22-35 cm uzunluğunda olabiliyor. Ağustos ayında da aynı türden bir hayvan keşfedilmişti.

Sürüngen uzmanı Kamal Devkota, bu hayvanın derin manevi önemi olduğunu belirtti. Nepal’de sadece altın renkli hayvanlar değil, kaplumbağalar genel olarak önemli dini ve kültürel değere sahip.

Hindu mitolojisinde kaplumbağanın üst kabuğu gökyüzünü, alt kabuğu ise dünyayı ifade ediyor. Altın kaplumbağa, dikkat çekici rengini, renk pigmentasyonu kaybıyla karakterize edilen bir durum olan kromatik lösizme borçlu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O erimiş bir hamburger peyniri değil!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!