1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Mazerete bağlı yer değiştirme tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Eş durumu tayin sonuçları sorgulama…

Mazerete bağlı yer değiştirme tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Eş durumu tayin sonuçları sorgulama…

featured

Mazerete bağlı yer değiştirme tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Eş durumu tayin sonuçları sorgulama… / Haberin Peşinde Urfa

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme tercih sonuçları bugün açıklanacak. İl içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri yapacak öğretmenler ilişik kesme işlemlerini ise 25 Ağustos tarihinden itibaren yapılabilecek. İşte eş durumu tayin ve mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları ile ilgili detaylar… 

Öğretmenler sağlık mazeretine bağlı yer değiştirme, aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme, can güvenliği mazeretine bağlı yer değiştirme, engelilik durumuna göre yer değiştirme ve ‘diğer nedenlere bağlı yer değiştirme’ yapabilir. MEB tarafından yapılan duyuruya göre geçtiğimiz günlerde alınan tercihlerin sonuçları 24 Ağustos tarihinden açıklanacak.

MAZERETE BAĞLI TAYİN SONUÇLARI

MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları 24 Ağustos 2020’de ilan edilecek. Sonuçlar, ‘personel.meb.gov.tr’ adresinde yayınlanacak.

MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

a) İller arasında

Öğretmenler, mazeretlerinin bulunduğu ildeki tüm eğitim kurumları arasından en çok 40 (kırk) tercihte bulunabilir. Başvuracak öğretmenler, tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kurumlarından birine kura ile atanmak isteyip istemediklerini ayrıca belirtebilecektir. Ancak, 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenmeyecektir.

Bu kapsamda 40’tan az tercih yapanlar ile tercih dışı atanmak istemeyen öğretmenlerin sadece tercihleri dikkate alınacaktır. Hizmet puanı yetersizliği sebebiyle yer değiştirmeleri yapılamayan öğretmenler, istemeleri halinde aylıksız izin kullanabilecektir.

b) İl içinde

c) Spor liseleri ile güzel sanatlar liseleri öğretmenlerinin tercihleri

Spor liselerinin beden eğitimi alan öğretmenleri ile güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar ve müzik alan öğretmenleri aynı tür eğitim kurumlarını tercih edebilecekleri gibi diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir. Spor liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli beden eğitimi alan öğretmenleri ile güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar ve müzik alan öğretmenlerinden daha önce ilgili mevzuatına göre spor liseleri ile güzel sanatlar liselerine atanmış olanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mazerete bağlı yer değiştirme tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Eş durumu tayin sonuçları sorgulama…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!