1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şanlıurfalı trafo üreticisi, e-ihracat platformu ile 32 ülkeye ulaştı

Şanlıurfalı trafo üreticisi, e-ihracat platformu ile 32 ülkeye ulaştı

featured

Şanlıurfalı trafo üreticisi, e-ihracat platformu ile 32 ülkeye ulaştı / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye’de elektrikli güç makinaları ihracatı son 5 yılda iki katına çıkarak 4,5 milyar lirayı aştı.

Türkiye’de elektrikli güç makinaları ihracatı son 5 yılda iki katına çıkarak 4,5 milyar lirayı aştı. İhracat, koronavirüs döneminde de hız kesmedi. Salgına rağmen e-ihracat platformlarının etkisiyle 2020’nin ilk 5 ayında elektrikli güç makinaları ihracatı 2 milyar dolara ulaştı. Meksan Trafo Dış Ticaret müdürü Taner Candemir yaptığı değerlendirmede dijital çağa entegre ticaret kanallarıyla ihracat hacminin katlanacağını belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, elektrikli güç makinaları (transformatörler, statik konvertörler, endüktörler dahil) ihracatı son 5 yılda 2 kat artış göstererek 4 milyar 508 milyon TL’ye ulaştı. 2020’de de salgından olumsuz etkilenmeyen elektrikli güç makinaları ihracatı Ocak-Mayıs döneminde geçen seneye oranla yüzde 10 artış göstererek 2 milyar 188 milyon TL oldu. Sektörün e-ihracat platformlarıyla yurt dışına açılarak büyüdüğüne dikkat çeken Şanlıurfa merkezli Meksan Trafo Dış Ticaret’in Müdürü Taner Candemir, “Dijitalleşmenin önemini bir kez daha anladığımız koronavirüs süreci sektörde dalgalanmalara neden olsa da bizim gibi yerli ve köklü üreticiler çağa entegre e-ihracat hamleleriyle büyümeye devam ediyor. Yalnızca 3 yılda ihracat hacmimiz, e-ihracat platformu TurkishExporter ile tahmin edemeyeceğimiz şekilde arttı.” dedi.

Yılda 15 milyon dolar ihracat girdisi


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şanlıurfalı trafo üreticisi, e-ihracat platformu ile 32 ülkeye ulaştı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!