1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Caretta cerattaların yuvalama alanındaki kaçak yapılar yıkılıyor

Caretta cerattaların yuvalama alanındaki kaçak yapılar yıkılıyor

featured

Nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta cerattaların yuvalama alanı olan, doğası ve sakinliği ile dünyanın en iyi plajları arasında da gösterilen Antalya Kemer’e bağlı Çıralı’da kaçak bungalovların yıkımına başlandı.

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı’da kaçak olarak yapılan binaların yıkımına yeniden başlandı.

Fotoğraf: Sözcü

Kemer’de kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini belirten Kemer Belediye Başkanı DSP’li Necati Topaloğlu, “Corona virüsü salgını nedeniyle ara vermiştik ama tekrar başladık. Kemer’deki bütün kaçak yapıları bir bir tespit ediyoruz ve yıkıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Sözcü

“KAÇAK YAPILAMAYA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Turizm sezonu öncesi kaçak ve imara aykırı yapıların yıkımına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Başkan Topaloğlu, Kemer’in daha önce bir ‘büfe cenneti’ olduğunu, büfelerin olduğu bir yerde de kalitenin bulunmayacağını söyledi.

Fotoğraf: Sözcü

Topaloğlu, yasal süreç içerisinde hemen hemen bütün kaçak büfelerin kaldırıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

* Beldibi mahallesinden Çıralı’ya kadar 31 Aralık 2017’den sonra yapılan yapıların hepsini yıkmaya başladık. Koronavirüs nedeniyle ara vermiştik ama tekrar başladık. Kemer’deki bütün kaçak yapıları bir bir tespit ediyoruz ve yıkıyoruz. Kemer’de kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceğiz.

* Vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Lütfen kaçak yapı yapmasınlar. Kaçak yapıların cezaları katbekat artırıldı. Ceza yeseniz bile kaçacak yer yok. Kaçak yapılar mutlaka yıkılacağı için kimse kaçak yapı yapmasın.

Antalya,Corona,Sözcü,Türkiye

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Caretta cerattaların yuvalama alanındaki kaçak yapılar yıkılıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!