1. Haberler
  2. Otomotiv
  3. 2. el otomobil alırken paranız güvende olacak!

2. el otomobil alırken paranız güvende olacak!

featured

Kullanılmış otomobil alım satımlarında yaşanan dolandırıcılıkları önlemek amacıyla geliştirilmiş “Param Güvende” uygulaması aktif olarak kullanılmaya başlandı. Bu sistem sayesinde paranız alım-satım süreci boyunca aracı kurumda tutuluyor, noter satışı gerçekleştiğinde satıcıya transfer ediliyor…

Türk Elektronik Para şirketi tarafından geliştirilen sistem 2. el otomobil ticaretindeki hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçların engellenmesi için çalışıyor. Param Güvende isminde olan bu yeni sistem alıcı ve satıcının başvurusuyla birlikte aktif hâle geçiyor. Uygulamanın internet sitesinden yapılan başvuru sonrasında ticarete konu olan aracın fiyatını Param Güvende uygulamasının IBAN numarasına transfer etmesi gerekiyor.

E-ödeme başvurusu sonrası, tarafların alım-satım işlemini gerçekleştirmek için notere gitmesi ile satış süreci başlıyor. Noterde satışın gerçekleşmesi ile eş zamanlı olarak taşıt bedeli, satıcının hesabına gönderiliyor.

TURK Elektronik Para A.Ş. Genel Müdürü Serkan Aziz Oral

TURK Elektronik Para A.Ş. Genel Müdürü Serkan Aziz Oral, “Geliştirdiğimiz tüm teknolojilerle güvenli, hızlı ve kolay çözümler sunuyoruz. Param Güvende ürünümüzde de kullanıcılarımız, araç alım-satımlarında güvenilir ve düşük maliyetli bir hizmet ayrıcalığı elde ediyor.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2. el otomobil alırken paranız güvende olacak!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!