1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Uçak bileti fiyatlarına zam olacak mı?

Uçak bileti fiyatlarına zam olacak mı?

featured

Corona virüsü salgınına karşı normalleşme adımları atılırken uçak yolculukları iç hatlarda başlayacak. Pegasus CEO’su Mehmet Nane şu an için uçak bileti fiyatlarına bir zam öngörülmediğini söyledi.

Corona virüsü sürecinde ülkelerde normalleşme adımları yavaş yavaş atılırken havacılık sektörü de bunlardan nasibini aldı. Peki ya corona virüsü sürecinde uçak biletlerine nasıl bir zam yapılacak veya ücretlerde bir artış gerçekleşecek mi?

Pegasus CEO’su Mehmet Nane BBC Türkçe’den Efe Öç’ün sorularını yanıtladı. Nane, corona virüsü sürecinin bilet fiyatlarına nasıl yansıyacağı sorusuna ‘şu an için biletlerde bir fiyat artışı öngörmedikleri’ cevabını verdi.

Nane soruya şu yanıtı verdi: Bilet fiyat artışları onaya bağlı. Yurt içindeki bilet fiyatları tavan fiyat uygulaması ile belirleniyor. Tavan fiyat uygulaması da Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onayına tabiidir. Böyle bir artış varsa, Özel Havayolu İşletmeleri Derneği olarak Bakanlığımıza ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne başvururuz. Ama böyle bir çalışmamız şu an yok, bu nedenle size (olası artışa ilişkin) bir yüzde veremem.

Pegasus CEO’su daha önce yaptığı açıklamada mayıs ayı sonunda iç hat uçuşlarına başlamayı düşündüklerini söylemişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uçak bileti fiyatlarına zam olacak mı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!