1. Haberler
  2. Din
  3. Erken okunan ezan bir anda şehri karıştırdı: Lütfen oruçlarınızı açmayın!

Erken okunan ezan bir anda şehri karıştırdı: Lütfen oruçlarınızı açmayın!

featured

Samsun’da iftar saatine 1 saat kala bir camiden ezan sesi yükseldi. Vatandaş erken okunan ezanla şaşkına dönerken, hatasını anlayan cami imamı yaklaşık 7 dakika sonra anons yaparak “Bir hata nedeniyle ezan erken okunmuştur. Lütfen oruçlarınızı açmayınız” diyerek vatandaşları uyardı.

İlkadım ilçesi İstasyon Mahallesinde bulunan Kefeli Cami’nden iftar saatine 1 saat daha zaman varken akşam ezanı sesi yükseldi. Evlerinde iftar sofrası hazırlığı yapan vatandaşlar erken okunan ezanla şaşkına döndü.

Foto: İHA

Ezanı erken okuduğunu anlayan cami imamı yaklaşık 7 dakika anaons yaparak, “Bir hata nedeniyle ezan erken okunmuştur. Lütfen oruçlarınızı açmayınız” diyerek vatandaşları uyardı.

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Samsun’da iftara 1 saat kala okunan erken ezanla ilgili İl Müftü Vekili Vedat Başsan açıklama yaptı. Konuyla ilgili soruşturma başlatılacağını belirten Başsan vatandaşlardan özür diledi.

İlçede ezanın merkezi sistemle okunduğunu belirten Başsan, “Maalesef böyle bir talihsizlik yaşadık. İlçede ezanlar merkezi sistemle okunuyor. Büyük Cami müezzinlerimizden birinin dikkatsizliği sonucu bu kaza meydana gelmiştir. Toplumu etkileyen bu kazayla ilgili soruşturma başlatılacaktır. Samsunlulardan özür dileriz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erken okunan ezan bir anda şehri karıştırdı: Lütfen oruçlarınızı açmayın!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!