1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı

featured

Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re’sen soruşturma başlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan’ın ilk cuma namazını Hacı Bayram Camisi’nde kıldırırken, hutbesinde, uyuşturucu, alkol ve eş cinselliğin İslam dinince haram kabul edildiğini, bunların insan sağlığına zararlarının bulunduğunu vurgulamıştı.

ERBAŞ’A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Erbaş’ın hutbesi ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

ANKARA BAROSU DA ERBAŞ’I KINADI

İHD tarafından yapılan suç duyurusuna Ankara Barosu’ndan da destek geldi. Baro kınamasını yazılı açıklamayla yaptı.

O AÇIKLAMALAR;

1_409

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu yöneticileri hakkında Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a yönelik açıklama nedeniyle soruşturma başlattı.

Yapılan açıklamada, “Ankara Barosu’nun 26.04.2020 tarihli ve “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması” başlıklı açıklaması nedeniyle, Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Ankara Barosu hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!