1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Pamukkale çiçek açtı

Pamukkale çiçek açtı

featured

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve corona virüsü tedbirleri kapsamında 19 Mart’tan bu yana ziyarete kapanan Denizli’deki Pamukkale travertenlerinin dibi, rengarenk çiçek açtı. Sarı ve kırmızı renkli çiçekler, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Türkiye’nin en önemli turizm alanlarından Pamukkale, corona virüsü salgını nedeniyle hiç olmadığı kadar boş bir görüntüye büründü. Travertenleriyle dünyaca ünlü olan ve salgın hastalık nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 19 Mart’ta ziyarete kapatılan ‘beyaz cennet’, böylelikle ıssız bir hal aldı.
2019 yılında 2 milyon 580 bini aşkın turist sayısıyla ziyaretçi rekoru kıran Pamukkale, 1 ayı aşkın süredir ziyaretçilerinden uzak kalması nedeniyle daha beyaz bir görünüme büründü. Eşsiz güzelliğiyle görenleri kendisine hayran bırakan Pamukkale’deki travertenlerin dibi, uzun süredir kapalı kalması nedeniyle rengarenk çiçekler açtı.
Lale ve sarı çiçeklerin açtığı Pamukkale’de, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Bahar mevsimiyle beyaz travertenlerin yanında çıkan çiçekler, oluşturduğu görüntüyle görenleri kendisine hayran bıraktı.
Pamukkale’nin çevresinde yürüyüş yapan ve fotoğraf çeken Serkan Urgancı, “Pamukkale uzun süredir böyle sessiz ve sakin bir halde. Ayak basılmayınca çiçekler açmaya başlamış. Çok güzel bir ortam oluşmuş. Tabiat kendisini toparlamaya başlamış” diye konuştu.   DHA

beyaz,Corona,Denizli,Dünya,rengarenk,Türkiye


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pamukkale çiçek açtı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!