1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yol haritası bekleniyor

Yol haritası bekleniyor

featured

Corona virüsü salgınından eğitime 30 Nisan’a kadar ara verilince özel okullar ile veliler “okul, yemek, servis ücreti” nedeniyle karşı karşıya geldi. 30 Nisan’a kadar telafi eğitimleri ve ücretlerle ilgili MEB’den yol haritası belirlemesi istendi.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na göre ilkokul, ortaokul ve lisedeki her öğrenci için öğrenim ücretlerinin Eğitim-Öğretim yılının bir bütün kabul edildiğini hatırlatan özel okul sahipleri, gidilmeyen aylar için de ücretlerin ödenmesinin yasal zorunluluk olduğunu da hatırlattı.

Servis ve yemek ücretleri için ise veliyle yapılan sözleşmede eğer öğrenim ücretinin içinde bir anlaşma yapıldıysa, veliler ödemek zorunda kalabilecek.

Kurum sahiplerinin özellikle yemek ve servis ücretleriyle ilgili okulların kapalı olduğu aylar hesaplanarak alınmaması yönündeki fikirlerini Bakan Selçuk’a da bildirdikleri öğrenildi. Anaokulları, zorunlu eğitim dışında kaldığından veli ücret ödeyebilecek.

Ziya Selçuk

BAKANLA TOPLANTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 50’den fazla özel eğitim kurumu sahibiyle önceki gün on-line bir toplantı yaptı. Telafi eğitimi, yabancı öğretmenlerin denkliği, öğrenci ve öğretmenlerin kişisel verilerinin korunması, okulların kapalı Mart ve Nisan ayları ile ilgili öğrencilerin öğrenim, yemek, servis ücretleri konuları toplantıda gündeme geldi.

GÖZLER 30 NİSAN’A ÇEVRİLDİ

– Okullar yazın açık mı?

MEB, yaz tatilinde eğitim öğretim yapmayı planlamıyor.

– Telafi eğitimi ne zaman?

Eylülün ilk 2 haftası ve cumartesi yapılabilir.

– Telafide ne anlatılacak?

Okulda yapılamayan ders müfredatını kapsayacak.

– Eğitim yılı ne zaman?

7 Eylül’de açılması planlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı Ekim ayına ertelenebilir.


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yol haritası bekleniyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!