1. Haberler
  2. Gündem
  3. CSO, İhtişamlı bir konserle sezonu kapatıyor

CSO, İhtişamlı bir konserle sezonu kapatıyor

featured

CSO, İhtişamlı bir konserle sezonu kapatıyor / Haberin Peşinde Urfa

200 yıllık tarihi boyunca çok sesli müziği yayma amacı güden ve Cumhuriyet tarihinin en önemli kültür sanat kurumlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yıldız solist ve şeflerle geçirdiği 2022/23 sezonun kapanış konserini ihtişamlı bir etkinlikle taçlandırıyor.

26 Mayıs’ta CSO Ada Ankara’da gerçekleşecek sezonun son konserinde Şef Can Okan yönetimindeki CSO, alışılmış yaylı çalgılar dörtlüsü kalıplarının dışına çıkarak kendi stilini ortaya koymayı başaran ender topluluklardan olan Janoska Ensemble’ye eşlik edecek. Uluslararası yarışmalarda ayrı ayrı birçok ödüle layık görülen Janoska Ensemble, yarattığı çok yönlü müzik diliyle tüm sınırları aşmasıyla dikkat çekiyor. 

Dünyaca ünlü sanatçılar CSO Ada Ankara’da CSO’ya konuk oldu 

Renkli ve zengin programıyla her yıl binlerce sanatseverle buluşun Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası,  2022/23 sezonunda da dünyanın en nitelikli şef ve solistleri ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Klasik müzik dünyasının önemli orkestra şefleriyle gerçekleşen konserlerde; Leif Segerstam, Victor Aviat, Vladimir Ponkin, Ari Rasilainen, Terje Mikkelsen, Matthew Coorey, Gabriel Bebeselea, Bas Wiegers, Jacek Kaspszyk gibi isimler CSO sahnesine konuk oldu. 

Daniel Müller-Schott (çello), Nino Gvetadze (piyano), Helene Boulegue (flüt), Soyoung Yoon (keman), Judith Jauregui (piyano), Gabriel Croitoru (keman), Veriko Tchumburidze (keman), Francesca Dego (keman) Nick Deutsch (obua), Renan Coen (piyano), Daniel Ciobanu (piyano), Alessandro Carbonare (klarnet), Sara Dragan (keman), Lucienne Renaudin Vary (trompet), Maksim Rysanov (viyola) gibi ünlü solist sanatçılar da CSO’nun 2022/23 sezonunda orkestra ile beraber sahne aldı.  

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CSO, İhtişamlı bir konserle sezonu kapatıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!