1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Emekli bankacı 83 şarkı yazdı, 13 klip çekti

Emekli bankacı 83 şarkı yazdı, 13 klip çekti

featured

Denizli’de, bankadaki görevinden 12 yıl önce emekli olan Hurşit Türkay Çakır (65), yıllardır ertelediği hayaline kavuştu. Saçlarını uzatıp bıyık bırakan ve rock müziğine yönelen Çakır, 83 şarkı yazdı, sözü ve müziği kendisine ait olan 13 şarkısına da klip çekti.

Denizli’de oturan Hurşit Türkay Çakır, 26 yıl yaptığı banka memurluğu görevinden 2008 yılında emekliye ayrıldı. Gençlik yıllarında müziğe ilgi duyan Çakır, iş yaşamı nedeniyle müzik tutkusunu ertelemek zorunda kaldı. Bankacılıktan ayrılması ardından saçlarını uzatarak, bıyık ve sakal bırakan Çakır, yeni bir imaj oluşturdu. 12 yıllık emeklilik hayatı içinde 83 şarkı yazan Çakır, 2015’te 10 şarkıdan oluşan ‘Bilmelisin’ isimli albümü çıkarttı. Sözü ve müziğini yaptığı 13 şarkısına ise kendi imkanlarıyla klip çekti. Çakır son olarak sözleriyle dinleyenleri gülümseten ‘Hadi Hadi Gari’ isimli şarkısına eşekler ve develerin de yer aldığı bir klip yaptı.

‘İKİNCİ BİR HAYATA BAŞLADIM’

Hurşit Türkay Çakır, küçük yaşlardan beri müziğe ilgi duyduğunu belirtti. Çocukluk hayalini, emeklilik yıllarında gerçekleştirdiğini dile getiren Çakır, “Bankacılık yaparken hep hesap kitap ve evrak işleriyle uğraştım. Çalıştığım süre içinde müzik yapma isteği içimde vardı. Özellikle rock müziği yapmak, türküler söylemek yeni şarkılar yazmak istiyordum. Emekli olunca kendime geldim. İkinci bir hayata başladım. Hayallerim vardı, gerçekleştirmek için adım atmaya başladım” dedi.
83 ŞARKI, 13 KLİP

Emekli olur olmaz imaj değişikliği yaptığını belirten Çakır, “Memuriyet döneminde kılık kıyafet ve saç kuralları vardı. Emekli olduktan sonra gerçek özgürlüğü buldum. Saçımı uzattım. Kıyafet tarzımı değiştirdim. Emeklilik yeni bir yaşama başlangıçtır. Bu süre zarfında 83 şarkı yazdım, 13 klip çektim yüzlerce konsere çıktım” diye konuştu.

banka,Denizli,emekli,emeklilik,şarkı


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli bankacı 83 şarkı yazdı, 13 klip çekti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!