1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 60 milyon insan günlük 2 dolardan az parayla geçinecek

60 milyon insan günlük 2 dolardan az parayla geçinecek

featured

Dünya Bankası, corona virüsü salgınının etkileriyle ilgili açıklama yaptı. Kuruma göre salgın, 60 milyon kişiyi günde 2 dolardan (13,6 TL) az parayla geçinmeye zorlayacak. Yani aşırı yoksullaştıracak. Dünya çapında 1998 yılından beri ilk kez yoksulluk artacak.

Dünya Bankası, corona virüsü salgınının ekonomi üzerinde ‘benzeri görülmemiş bir kriz’ etkisi yarattığını açıkladı. Kuruma göre, salgın nedeniyle dünya çapında 1998 yılından beri ilk kez yoksulluk artacak.

CNN’de yer alan habere göre Dünya Bankası, corona virüsü salgınının 60 milyon kişiyi aşırı yoksulluğa iterek günde 2 dolardan az parayla geçinmeye zorlayacağını açıkladı. Dünya Bankası Başkanı David Malpass, “Salgın, ekonomik aktiviteyi durdurdu. Ayrıca yoksullukla mücadelede son yıllarda elde ettiğimiz kazanımların büyük bölümünü de sildi” diye konuştu.

ÜLKELER ARASI PARA TRANSFERİ YÜZDE 20 AZALACAK

Dünya Bankası, salgının başlamasının ardından, dünya nüfusunun yüzde 70’ine ev sahipliği yapan gelişmekte olan 100 ülkeye yardım gönderdi. Bireylere ve şirketlere kredi ve hibeler sağlanırken, dünyanın en fakir ülkelerinin borçları askıya alındı.

Tahminlere göre, mevsimlik işçilerin bu yıl çalışma için başka ülkelere gidememeleri nedeniyle ülkeler arası yapılan para transferleri yüzde 20 azalacak.

‘UMARIZ AFRİKA’YI PAS GEÇER’

En büyük krizin ise Afrika’da yaşanması bekleniyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, “Corona virüsünün, bu tür bir salgınla başa çıkamayacak olan, dünyanın en fakir ülkelerine ev sahipliği yapan Afrika’yı pas geçmesini umuyoruz” dedi. Dünya Bankası’na göre ise Sahra altı Afrika ile Güney Asya, salgın nedeniyle en fazla acı çekmesi beklenen bölgeler…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
60 milyon insan günlük 2 dolardan az parayla geçinecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!