1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2023 Asgari Ücret ile ilgili son dakika haberi geldi! Kritik tarih belli oldu! Asgari ücret kaç para olacak?

2023 Asgari Ücret ile ilgili son dakika haberi geldi! Kritik tarih belli oldu! Asgari ücret kaç para olacak?

featured

2023 Asgari Ücret ile ilgili son dakika haberi geldi! Kritik tarih belli oldu! Asgari ücret kaç para olacak? / Haberin Peşinde Urfa

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili yol haritası netleşmeye başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 7,8 ya da 9 Aralık’ta ilk toplantısını yapması beklenirken, bakanlar da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Bilindiği üzere asgari ücret zammı Tespit Komisyonu toplantılarının ardından alınan karar neticesinde belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den Tespit Komisyonu ile ilgili son dakika açıklama geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarınımn Aralık ayının ilk haftasında başlayacağını söyeleyen Bakan Bilgin’in açıklaması şu şekilde:

“Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz. Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak.”

BAKAN NEBAATİ’DEN ENFLASYON ORANI VURGUSU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir televizyon programında asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Bakan Nebati şu ifadeleri kullanmıştı:

“2002 yılından bugüne kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi. Bu yıl da enflasyon hedefimiz bu kadar değildi. Memur maaşları zaten 6 ayda bir güncelleniyor. Asgari ücretteki artış gelecek yılın enflasyon hedeflerine göre belirleniyor. Bu yıl enflasyon, hedeflerimizin üzerinde çıktığı için Temmuz ayında tekrar güncellemeye gittik. Şimdiye kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak.”

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?
Mevcut asgari ücret halen net 5 bin 500 TL düzeyinde bulunuyor.

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 50 ZAM BEKLENTİSİ
Geçen yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış, iktidar yönetiminden gelen açıklamalar ve enflasyonun bu yıl geçen seneye göre daha yüksek seyretmesi, bu yılbaşında da asgari ücret için en az yüzde 50’lik bir zam beklentisi oluşturdu.

Asgari ücrete yüzde 50 zam uygulanması halinde, yeni yıl için ücret 8 bin 250 lira olacak.

Ancak 2023 Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin bu rakamı da geçebileceği tahmin ediliyor.
Asgari Ücret,Zam,2023

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Asgari Ücret ile ilgili son dakika haberi geldi! Kritik tarih belli oldu! Asgari ücret kaç para olacak?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!