1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 19 İLDE “KISKAÇ-26” OPERASYONUNDA 34 ŞÜPHELİ YAKALANDI

19 İLDE “KISKAÇ-26” OPERASYONUNDA 34 ŞÜPHELİ YAKALANDI

featured

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve 19 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda FETÖ’ye yönelik önemli bir darbe daha vuruldu. “Kıskaç-26” adı verilen operasyonlarda 34 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı’nın koordinasyonunda; Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Muğla, Tokat ve Trabzon illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda şüphelilerin;

  • Örgütün sözde Askeri Mahrem Yapılanması ve Emniyet Mahrem Yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları,
  • Ankesörlü telefonlarla örgüt içi iletişim kurdukları,
  • Örgütün kripto haberleşme programı olan “ByLock” kullanıcısı oldukları,
  • İfade ve teşhislerde isimlerinin geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
19 İLDE “KISKAÇ-26” OPERASYONUNDA 34 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!